Systasis № 10 (2007)

TABLE OF CONTENTS

PAPERS

Јоана Сиракова: Употребата на преведувањето и преводите во латинската дидактика (I) [pdf]

Невена Панова: Платон во Закони: еден нов став кон проблемите на пишувањето и философската комуникација? [pdf]

Бјанка-Жанет Шредер: Текстовите на Кикерон во училиште (2): Кикерон за пишувањето писма [pdf]

NOTES

Тродимензионална епиграфија (Charlotte Roueché, Aphrodisias in Late Antiquity: The Late Roman and Byzantine Inscriptions, revised second edition, 2004) (Елена Џукеска) [pdf]

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com