Systasis № 4 (2004)

TABLE OF CONTENTS

PAPERS

Dr. Fee-Alexandra Haase: Историската литературна традиција и функција на изведбата на реченицата [pdf]

Светлана Кочовска: Синтаксостилемите – инверзија, елипса и парентеза во говорите на Кикерон [pdf]

Билјана Јовановска, Трајче Нацев: Остава на монети од археолошкиот локалитет Баргала I (а) [pdf]

Билјана Јовановска, Трајче Нацев: Остава на монети од археолошкиот локалитет Баргала I (б) [pdf]

Билјана Јовановска, Трајче Нацев: Остава на монети од археолошкиот локалитет Баргала II (каталог) [pdf]

Билјана Јовановска, Трајче Нацев: Остава на монети II (каталог 1) [pdf]

Нада Чурлик–Ангелакова: Културното наследство во струмичкиот карневал [pdf]

TRANSLATIONS

Катул (Ема Андоновска) [pdf]

Q. Horatii Flacci Satirae I.9 (Елена Весова–Колоска) [pdf]

Еврипид, Алкестида (избор) (Александра Апостолова, Љупка Арсовски, Ленче Бумбароска, Ана Димова) [pdf]

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com