Systasis № 5 (2004)

TABLE OF CONTENTS

PAPERS

Светлана Кочовска: Хипокористиците во комедиите на Плаут и Менандар [pdf]

BOOK REVIEWS

Кикерон, Философски расправи, превод од латински Љубинка Басотова, Три, Скопје 2003; 446 стр.; 20 см. (Библиотека Сфинга) (Светлана Кочовска) [pdf]

Лукијан од Самосата, Како треба да се пишува историјата, ("Аз буки", Скопје, 2004 година, превод и коментари, Војислав Саракински) (м-р Ирена Стефовска) [pdf]

TRANSLATIONS

Гај Плиниј ја поздравува Калпурнија Хиспула (Ема Андоновска) [pdf]

M. Tulli Ciceronis De legibus liber tertius (Елена Весова–Колоска) [pdf]

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com