Systasis № 8 (2006)

TABLE OF CONTENTS

PAPERS

Елена Џукеска: Формите на генитив плурал кај а-основите во микенскиот грчки (морфолошки аспекти) [pdf]

Ирена Дракул: Калипсо, Кирка и Пенелопа: женско тројство во функција на машката единственост [pdf]

Стефан Пановски: Бесмртноста на душата кај Платон (III) [pdf]

BOOK REVIEWS

Приказ на Guy Vottéro "Le Dialecte béotien (7e s. - 2e s. av. J.-C.) II Répertoire raisonné des inscriptions dialectales", A.D.R.A. - Nancy, De Boccard, Paris, 2001, 353 стр. (Елена Џукеска) [pdf]

Марк Тулиј Кикерон, За должностите. Превод од латински и белешки: Светлана Кочовска. Магор, Скопје 2005, стр. 251. (Весна Димовска) [pdf]

TRANSLATIONS

Менандар: Херос (Даниела Тошева) [pdf]

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com