Systasis № 9 (2006)

СОДРЖИНА:

СТАТИИ

Мирена Славова: „Мртвите“ јазици – фонетика или фонологија? [pdf]

Драгана Димитријевиќ: Употребата на цитатите од поезијата во говорите на Кикерон од 56-54 г. пр. Хр. [pdf]

Бјанка-Жанет Шредер: Текстовите на Кикерон во училиште (1): Кикерон за неговото пријателство со Атик [pdf]

Марија Станковска–Ѕамали: Развој и модификации на едно писмо – пример со египетското писмо [pdf]

БЕЛЕШКИ

Ичиро Таида: Белешка кон стихот 147 од Хомерската химна на Афродита [pdf]

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com